رئیس كمیته بینالملل چهارمین جشنواره رادیویی پژواك تاكید كرد بینالمللی شدن جشنواره نه تنها منجر به افزایش رقابت خواهد شد، بلكه فرصت مطلوب برای دیپلماسی رسانهای است.
به گزارش روابط عمومی معاونت صدا، محسن سوهانی، رئیس كمیته بینالملل چهارمین جشنواره رادیویی پژواك و عضو داوران این بخش، در پاسخ به این سئوال كه امسال برای نخستین بار جشنواره پژواك در بخش حوزه مقاومت بینالمللی شده است. درباره این بخش توضیح بدهید كه قرار است چه اتفاقاتی بیفتد؟ توضیح داد:از جایگاه حقیقی و نه سِمَتِ حقوقی، به عنوان یك فعال فرهنگی در حوزه بینالملل عرض میكنم كه معاونت صدای رسانه ملی و جشنواره رادیویی پژواك از ظرفیت بسیار بالایی برای حضور موفق در سطح جهانی برخوردار است.جشنواره مستند رادیویی پژواك طی چند دوره اخیر جزو موفقترین رویدادهای رقابتی سازمان صدا و سیما بود. همین امر باعث شد معاون صدا، آقای بخشی زاده تصمیم به گسترش آن بگیرند. به این ترتیب كه علاوه بر گونه مستند، دیگر گونههای برنامهسازی رادیویی از جمله نمایش نیز با بخشهای رقابت اختصاصی، همچنین بخش ویژه بینالملل به جشنواره اضافه شدند و در این راستا طی حكمی وظیفه ریاست كمیته بینالملل را نیز بر عهده حقیر گذاشتند. بنابراین چهارمین جشنواره پژواك در سطح بینالمللی تبدیل به جامعترین و مهمترین رویداد رقابتی رسانههای صدا پایه در كشورمان شده است.
وی ادامه داد: بیشك بینالمللی شدن با بالابردن سطح رقابت نقش به سزایی در ارتقاء كیفی تولیدات رادیویی خواهد داشت و همچنین فرصت مطلوبی برای اعمال دیپلماسی رسانهای جمهوری اسلامی ایران و معاونت صدای رسانه ملی در سطح جهان است. دعوت از چهرههای شاخص دیگر كشورها برای حضور در این رویداد، همچنین راهاندازی كارگاههای آموزشی بینالمللی با حضور اساتیدی از كشورهای مختلف و ایجاد یك بستر تخصصی برای همافزایی و تبادل آثار جزو اهدافی است كه در بخش بینالملل جشنواره پژواك مد نظر داریم.
وی درباره اینكه چرا بخش بینالملل فقط در حوزه مقاومت برگزار میشود؟ بیان كرد: این تصمیم در شورای سیاستگذاری جشنواره و با نظر ریاست سازمان اتخاذ و به ما ابلاغ شده است. البته شخصاً بر این باورم كه مقاومت یك مفهوم بدون مرز جهانی است كه تمام انسانهای آزاده و حقیقتجو با هر نوع نژاد، فرهنگ، دین و باور به آن گرایش دارند.
وی افزود: مقابله با زورگویی، استعمار و استثمار، ایستادگی در برابر متجاوز و جنگ با شرارت برای تحقق صلح پایدار به عنوان جان مایههای مفهوم مقاومت، ارزشی آرمانی و حقیقتی فراگیر در سراسر جهان است.
سوهانی درباره اینكه آثار تا چه زمانی باید ارسال شود و داوریها به چه ترتیب است؟ توضیح داد: طبق فراخوان اعلام شده تا فوریه میلادی برای ارسال آثار فرصت هست و داوری بخش بینالملل نیز بر عهده هیات داورانی متشكل از این جانب در كنار آقایان بهروز رضوینژاد و عباس رجبسلمانی خواهد بود كه پس از انتخاب آثار و در داوری نهایی دو نفر داور خارجی از چهرههای شاخص بینالمللی نیز به جمع ما اضافه و اسامیشان در ادامه اعلام خواهد شد.