مجله ادبی «ققنوس» گشت و گذاری پویا در جهان ادبیات

مجله ادبی «ققنوس» آینه ای ازصدای ادبیات ایران و جهان است كه هر روز از ساعت 15 الی 16 از رادیو فرهنگ به همت (گروه ادب و هنر) این شبكه رادیویی بازتاب واژگانی، گفتمانی و مفهومی پیدا می كند و طی دوران پخش خود بطور فوق العاده ای موفق شده است .

1403/04/20
|
10:00

علاوه بر همراهی كارشناسان حوزه ادبیات وعلاقمندان به شعر و داستان، مخاطبین عام را نیز با شورو حال حاصل از جهان ادبیات در كنار خود داشته باشد و ضمن تبدیل شدن به یك برنامه بسیار فاخرآرامش بخش برای میانه ی روز، توانسته عنصر فكر و خیال و اندیشه را نیز برای هر شنونده ای تقویت نماید.
هر كدام از نشست های ادبی، جشنواره ها، فستیوال ها و جوایزادبی، در این مجله شنیداری دارای پنجره ویژه منحصر به خود می باشند كه همین موضوع توجه به حوزه نخبگی و فرهیختگانی را در نزد تهیه كنندگان ققنوس -با اهتمام تهیه كنندگان به تولید صفحات و آیتم های مختلف - پر رنگ كرده.
به لحاظ دانش و ویژگی مربوط به حوزه تخصصی ادبیات، صفحات و آیتم های مختلف ققنوس را می توان بالفعل یك فرصت مطالعاتی شنیداری به حساب آورد كه این اساس و شالوده پرمحتوا و پرارزش، رویكرد آموزشی و پرورش استعدادهای ادبی را نیز به تناسب گروههای سنی در خود دارد.
پرداختن به وجوه زندگی فردی و اجتماعی و ادبی شخصیت های شهیر ادبی ایران و جهان و مرورزندگی هر كدام از این شخصیتها به نسبت مواجهه با ایام تقویمی از صفحات قابل اعتناء این مجله است كه توانسته برغنای «ققنوس» ارزشی مضاعف ببخشد و اعتباری غیر قابل انكار نزد مخاطب بوجود بیاورد.
بطور كلی مجله ادبی ققنوس یك برنامه گفتگو محور بر مبنای صفحات مختلف تعین شده است كه در هر صفحه كارشناسان یا مهمانان بصورت حضور در استدیو و یا مكالمه تلفنی به اظهار نظر كارشناسی در حوزه های مختلف ادبی می پردازند و این صفحه از ققنوس گاهی به معرفی یك اثر یا یك شاعر و یا یك پدیده ادبی معاصر نیز منتج می شود.
ققنوس كه خود یك اسم افسانه ای از تاریخ كهن است به ادبیات كهن رویكرد قابل توجهی دارد و در هر پخش خود تلاش دارد تا نقبی معناگرایانه -با وجه معرفی آثار نامداران عرصه ادبیات- به دل تاریخ بزند و اساسا دیدگاه سرمایه ای به آثار ادبی كهن دارد كه ذیل صفحه ای به نام «گنجینه كهن» این آیتم را برای مخاطبین با زینت صدای شاعران و گویندگان عرضه می كند و آنچه كه مسلم است در وانفسای بحران های هویتی كه رسانه های جهان تلاش دارند برای ایرانیان رقم بزنند؛ نگاه هویت ساز و شناخت از تاریخ فاخر كشور، موضوعی است كه در نزد مخاطب می تواند دارای ارزش ستودنی باشد.
بطور خاص، می توان گفت«ققنوس» گشت و گذاری در دنیای شعر و ادب دارد كه برای این گشت و گذار هیچ گونه محدودیتی به خود قائل نیست و علاوه بر تاریخ ادبیات به قالب های شعری و داستانی نیز می پردازد و بعضا حتی قالب برنامه به صورت كارگاهی نیز پیش می رود و شرحی از چگونگی سرودن شعر در قالبهای مرسوم و یا نوشتن داستان در گونه های بلند و كوتاه و سبك های را ارائه می دهد.
ادبیات گفتاری و لحن بسیار تاثیرگذار مجری برنامه كه با لحن ادبی و دایره واژگانی بالا حول كمال ارزش ها و خلاقیت های ادبی همراه است از ویژگیهای برجسته «ققنوس» می تواند باشد كه تهیه كنندگان متغیر این برنامه از جمله خانم «معصومه سادات علوی نكو» و خانم «مریم مردانی»نیز -به این ویژگی با توجه به فعالیتهای ادبی خودشان و شناختی كه از این حوزه دارند- اقبال خوبی داشته اند و موجب پویایی این برنامه ادبی مخاطب پسند را فراهم كرده اند.
معرفی آینن ها و برنامه ها و محفلهای خاص ادبی در قالب گزارش های حاشیه ای زنده از اجتماعات شاعرانه- كه درآن شاعران، نویسندگان و مدیران برنامه ها بی واسطه با مردم سخن می گویند- از نكات برجسته و مثبت ققنوس است كه می توان پرداختن به وجوه ارتباطی اركان و عناصر موسیقی به ادبیات و بویژه به شعر را هم به آن افزود.

دسترسی سریع